updates_small
Updates

Vergunningverlening zomaar stopzetten na een rechterlijke uitspraak mag niet

12/09/2018

Nadat de hoogste bestuursrechter had geoordeeld dat het rondvaartbotenbeleid van de gemeente Amsterdam niet door de beugel kon, besloot de gemeente simpelweg voor onbepaalde tijd te stoppen met het uitgeven van exploitatievergunningen voor rondvaartboten. Dat mag niet.

Lees meer
Deel update

Rechter houdt Liander aan aansluittermijn van maximaal 18 weken

29/08/2018

Het beweerdelijke tekort aan bekwaam technisch personeel levert geen overmacht op voor Liander. Aangevraagde netaansluitingen moeten dus gewoon binnen de wettelijke termijn van maximaal 18 weken worden gerealiseerd.

Lees meer
Deel update

Mooie overwinning voor client TomTom

07/02/2018

Na een eerder gewonnen kort geding over merk en handelsnaam inbreuk moest nu de rechtbank Amsterdam in een bodemprocedure een deel van het geschil ten gronde beslissen.

Lees meer
Deel update

Veel media aandacht voor kwestie waarin WinthagenMensink advocaten laadpaal exploitant Fastned bijstaat

04/12/2017

WinthagenMensink staat Fastned bij in deze kwestie over oneerlijke concurrentie. We gaan ons best doen deze markt eerlijker te maken.

Lees meer
Deel update

Nils Winthagen geeft cursus privacyrecht voor opleidingsinstituut OSR

06/10/2017

Op 5 oktober 2017 gaf Nils Winthagen het eerste deel van een meerdaagse cursus privacyrecht voor juridisch opleidingsinstituut OSR.

Lees meer
Deel update

Strubbelingen bij ontwikkelen van nieuwe dienstverlening niet onrechtmatig. Evenmin misbruik machtspositie. Vordering van EUR 115 miljoen afgewezen.

28/09/2017

Leon Mensink was een van de advocaten die KPN bijstond in de procedure naar aanleiding van de vordering van Vodafone op KPN van EUR 115 miljoen.

Lees meer
Deel update

Nieuwe kantoorruimte voor WinthagenMensink advocaten

19/09/2017

Na een succesvol eerste half jaar is WinthagenMensink advocaten verhuisd naar een wat ruimer jasje.

Lees meer
Deel update

Leon Mensink geeft cursus aan advocaten van de LFS

15/09/2017

Op 15 september 2017 was Leon Mensink wederom docent bestuursrecht voor de advocatenopleiding van de Law Firm School.

Lees meer
Deel update

Hoogste bestuursrechter haalt streep door aan KPN opgelegde boetes

13/09/2017

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) legde KPN boetes op van ruim EUR 2,7 miljoen. Na bezwaar, beroep bij de rechtbank en hoger beroep bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) blijft daarvan EUR 70.000 over. Leon Mensink stond KPN bij in deze kwestie.

Lees meer
Deel update

Verdere inperking toekenning volledige advocaatkosten ex. 1019 Rv. in IE zaken: ambtshalve strenge toetsing hoogte kostenspecificatie

24/08/2017

In een recent kort geding over intellectuele eigendom werd een kostenveroordeling gevorderd die hoger ligt dan het indicatietarief. De gedaagde partij is niet verschenen. De kort gedingrechter toetst ambtshalve en maakt korte metten met de onderbouwing van de kosten.

Lees meer
Deel update

Rechter geeft Fastned gelijk: algeheel verbod op aanvullende voorzieningen bij laadstations kan niet in stand blijven.

26/07/2017

Leon Mensink stond Fastned bij in deze procedure. Voor een wachtruimte met WiFi, koffie en een broodje of voor een andere voorziening bij een laadstation is een vergunning nodig.

Lees meer
Deel update

Uitspraak over regulering van gespreksafgiftetarieven biedt telecomaanbieders duidelijkheid en rechtszekerheid

11/07/2017

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft op 10 juli 2017 uitspraak gedaan over de regulering van vaste en mobiele gespreksafgiftetarieven in Nederland. Leon Mensink stond KPN in deze procedure bij.

Lees meer
Deel update

Copyright 2017 WinthagenMensink

Design by Nomets