Aanvragen vergunning voor legaal online aanbieden kansspelen vertraagd

04/02/2020

Het aanbieden van online kansspelen is nu nog verboden in Nederland. Zodra de Wet Kansspelen op afstand (Wet Koa) in werking treedt, is het voor aanbieders mogelijk om bij de Nederlandse Kansspelautoriteit een aanvraag in te dienen voor een vergunning voor het aanbieden van online kansspelen (ook wel ‘goklicenties’ genoemd). De Nederlandse Kansspelautoriteit maakte afgelopen januari bekend dat de markt voor online gokken in Nederland een halfjaar later open gaat. Het is de verwachting dat er uiteindelijk zo’n 90 van die online gokvergunningen zullen worden verleend.

De bedoeling van dit vergunningstelsel voor het legaal aanbieden van online kansspelen is om spelers te beschermen tegen de risico’s van online gokken. Hiervoor komt onder andere een landelijk register waarin spelers met verslavingsproblemen worden opgenomen, zodat het makkelijker wordt om spelers te beschermen tegen een gokverslaving. Is een speler eenmaal opgenomen in dit register, dan mag hij minimaal 6 maanden niet deelnemen aan kansspelen via internet.

Daarnaast wordt met de inwerkingtreding van de wet een tweejarige ‘’afkoelperiode’’ in het leven geroepen voor aanbieders die zonder vergunning kansspelen hebben aangeboden. Deze bepaling zorgt ervoor dat deze aanbieders voor een periode van twee jaar zijn uitgesloten van het verkrijgen van een vergunning voor het aanbieden van online kansspelen. De Wet Koa scherpt ook de eisen op het gebied van verslavingspreventie voor aanbieders van fysieke kansspelen.

Copyright 2017 WinthagenMensink

Design by Nomets